50.YIL CUMHURİYET ORTAOKULU

26.06.2013 1744

Temeli 29 Ekim 1973'te atılan okulumuz; 1975-1976 yılında, Yenituran İlkokulu'nun öğretmen ve öğrencileriyle birlikte taşınmasıyla 50.yıl Cumhuriyet İlkokulu olarak,ilk defa eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuz;1997-98 öğretim yılında sekiz yıllık temel eğitim yasası gereği, 50.Yıl Cumhuriyet İ.Ö.O.adını almıştır. 1998-99 yılından itibaren 6.sınıf açılmış, 8.sınıf olarak ilk mezunlarını 2000-2001 öğretim yılında,191 öğrenci olarak vermiştir.

Nüfusun artmasıyla ve İzmit'in en çok talep edilen okulu haline gelmesiyle, binamız ihtiyaca cevap veremez duruma gelmiştir. Okulumuz velileri genel olarak sosyo-ekonomik düzeyi yüksek insanlardır. Büyük çoğunluğu üniversite mezunudur. Ticaretle uğraşan velilerimiz de çoğunluktadır. Bulunduğumuz bölge, İzmit'in en eski yerleşim bölgelerinden olup merkezidir.

Öğrencilerimizin büyük çoğunluğunun, okulumuz çevresindeki özel ve devlet anaokullarında okul öncesi eğitim aldığı tespit edilmiştir.

Mezunlarımız arasında toplumda belli noktalara gelmiş, kariyer sahibi bireyler bulunmaktadır. Örnek: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve Milletvekili Sefa Sirmen, eski milletvekili İsmail Kalkandelen, karikatürist Nezih Danyal, Dr. Yazar Metin Yüce, eski futbolcu Metin Tekin, Sertaç Yalım gibi.