50. YIL CUMHURİYET ORTAOKULU HAFTANIN ÖRNEK ÖĞRENCİLERİNİ SEÇİYOR

50. YIL CUMHURİYET ORTAOKULU HAFTANIN ÖRNEK ÖĞRENCİLERİNİ SEÇİYOR

06.03.2024 72

50. YIL CUMHURİYET ORTAOKULU HAFTANIN ÖRNEK ÖĞRENCİLERİNİ SEÇİYOR

(NEDEN SEN OLMAYASIN?)

50.Yil Cumhuriyet ortaokulunda bir ilk daha başlıyor. Haftanın Örnek Öğrencisini seçiyoruz.

Haftanın örnek öğrencisi nasıl belirlenecek, öğrencileri kimler seçecek ve sistem nasıl işleyecek sorularınin cevabinı aşağıda bulacaksınız.

 

11 Mart tarihinden itibaren başlayacak olan ve sene sonuna kadar devam edecek bu uygulamada her hafta 5.sinıftan 6.sinıftan7. sinıftan 8. sınıftan haftanın örnek öğrencisi seçilecek.

 

HAFTANIN ÖRNEK ÖĞRENCİİSİ SEÇİM ÇALIŞMASININ AMACI

 

Her Hafta kişilikli, başarılı, dürüst, ideal ve örnek öğrenci davranışı sergileyen öğrencileri "Haftanın Örnek Öğrencisi" olarak seçmek, ödüllendirmek ve onurlandırmak, öğrencileri olumlu davranmaya yönlendirmek.

Haftanın örnek öğrencisini seçerek öğrencilerin başarılı, ahlaklı, terbiyeli ve saygılı olmanin teşvik edici davranışlar olduğunun önemini kavratmak.

 

UYGULAMA

Okulumuzda, öğrenciler her hafta başarı ve gösterdikleri olumlu davranışlara göredeğerlendirilerek haftanın örnek öğrencileri seçilecektir.

Her hafta her kademeden bir öğrenci, sınıf öğretmenleri tarafından haftanın örnek öğrencisi olarak belirlenir. Bu belirleme yapılırken o sınıfin dersine giren öğretmenlerin görüşü de alınır.

Her ayin sonunda ayin öğrencisi seçilir Mayıs ayı sonunda yılın öğrencisi seçimi yapılacaktır

Öğrencilerin disiplin durumları dikkate alınacaktır.

 

Seçimler haftanın son gününde cuma günü yapılacak ödüllendirmede aynı gün yapılacaktır yapılacaktır.

Haftanın örnek öğrencisi seçilmiş bir öğrenci başka bir hafta yeniden aday gösterilemez. Yilsonunda haftanın örnek öğrencilerinden birisi Yilın Örnek Öğrencisi seçilir.

Haftanın örnek öğrencileri okulumuzun web sayfasinda da yayınlanır.